Funderingar kring en pyramid

Har fått frågan om pyramid business är bra att ha? Det är lite svårt att ge ett klart svar på frågan och det beror på flera faktorer. Vi kan ju starta med att förklara vad pyramid business är. Pyramid business är ett affärssystem för såväl stora som små företag. Ett affärssystem är ett programpaket som är integrerat med IT-system. Syftet är att sköta om informationshanteringen på ett bolag och underlätta styrning samt administration.

Istället för att ställa frågan om pyramid business är bra att ha, borde frågan vara om det finns behov av ett affärssystem och därefter kan man börja se över olika affärssystem på marknaden samt vilka som kan passa bra för ett specifikt bolags behov.

Där jag arbetar har vi inget affärssystem, men jag vet att de just nu håller på att göra en upphandling. När man ska köpa in ett affärssystem är det viktigt att ha en bra kravspecifikation utifrån nuvarande och framtida behov i verksamheten.

Utöver affärssystem ser ledningen på mitt företag nu över behovet av skrivbord. Troligtvis kommer de köpa in nya skrivbord och stolar om ett par månader. Anledningen till inköpet är slitage och de nuvarande möblerna behöver bytas ut. Jag tror vi kommer köpa in nya möbler från möbelbutiken som ligger på andra sidan gatan från vårt kontor. Detta möbelföretag tillverkar de flesta borden för hand i en snickeriverkstad. Kontorsstolar köper de in från en annan leverantör. Jag tror företaget gör störst förtjänst på sina handtillverkade bord.

Pingisbordet på jobbet används flitigt, det är pingismatcher nästan varje rast. Jag tror vi kommer behöver flytta pingisbordet, för just nu står det mitt på kontoret och är lite i vägen. När vi inte spelar pingis blir det ofta poker på rasterna, poker är verkligen ett kul tidsfördriv.